Łosoś na szpinakowej poduszce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jak to mówią..Przez żołądek do serca.Idealne danie na wspólną kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • -350g łososia
    -makaron tagliatelle
    -szpinak mrożony
    -migdały w płatkach
    -śmietana kremówka
    -łyżka masła
    -czosnek granulowany
    -pieprz cytrynowy
    -sól

    kawałek foli aluminiowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś na szpinakowej poduszce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wrzącej wody wrzucamy makaron i gotujemy według przepisu na opakowaniu.

    Z łososia odcinamy skórę(jeśli jest) dokładnie myjemy,osuszamy.
    Nacieramy pieprzem cytrynowym i posypujemy granulowanym czosnkiem.
    Przekładamy na folie aluminiowa, posypujemy płatkami migdałów i wstawiamy do piekarnika na 180C aż migdały zaczną ciemnieć a ryba widocznie stanie się miękka.

    Łyżkę masła roztapiamy z małą ilością oleju w garnku,po czym wrzucamy szpinak.

    Mieszamy na małym ogniu aż stanie się miękki a woda z niego odparuje.
    Posypujemy go solą, i dodajemy trochę śmietanki do zabielenia i zdejmujemy z ognia.

    Odcedzamy makaron i mieszamy do ze szpinakiem.

    Gotowy makaron przekładam na środek talerza a na nim kładę kawałek łososia.

Porady

Danie można podać również z surówką lub sałatką ze świeżego pomidora.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować