Łosoś gotowany na parze z sosem muślinowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny i zdrowy łosoś w aksamitnym sosie:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - łosoś: 2 sztuki
    - surowe żółtka: 4 sztuki
    - masło: 3 łyżki
    - cytryna: 0.5 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sosy

Łosoś gotowany na parze z sosem muślinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia ugotować na parze.
  • 2. Do dużego rondla wlać wodę, włożyć mniejszy garnek. Wlać do mniejszego 1 szklankę wody. Zagotować. Dodać sok z cytryny.
  • 3. Zmniejszyć ogień i dodać kawałki masła oraz żółtka. Cały czas ubijać energicznie trzepaczką, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem.
  • Łosoś w sosie muślinowym 2 4. Łososia podałam z sałatą. Całość polałam sosem.

    Smacznego życzy oliwek :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować