Lody z mleka kokosowego z masłem orzechowym i prażonymi migdałami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Dla wielbicieli oryginalnych i szybkich deserów. Bardzo syte

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka mleka kokosowego
    1 sloik masła orzechowego
    2 łyźki cukru pudru
    200 g płatków migdałowych
    1 czekolada gorzka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Lody z mleka kokosowego z masłem orzechowym i prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały prażymy na rozgrzanej patelni. Mleczko mieszamy z cukrem i stopniowo dodajemy masło, dokładnie miksując masę. Calość przelewamy do pojemnika, posypujemy praźonymi migdałami i startą czekoladą, zamraźamy.
    Przed podaniem wyciągamy z lodówki conajmniej 30 minut wcześniej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe Mleko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować