Lody marcepanowe z prażonymi migdałami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Lody z dodatkiem masy marcepanowej są delikatnie i intensywnie migdałowe. Smak wzmacniają dodatkowo prażone migdały. Ważne jest to, że nawet po zmrożeniu są bardzo miękkie.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g masy marcepanowej
    2 szklanki śmietanki kremówki 30% 
    1 szklanka mleka skondensowanego
    75 g prażonych migdałów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody Sosy

Lody marcepanowe z prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marcepan 1. Masę marcepanową włożyć do garnuszka i zalać pół szklanki śmietanki kremówki. Mieszać, aż się rozpuści i odstawić do wystudzenia. Pozostałą dobrze schłodzoną kremówkę ubić i w trakcie miksowania wlewać schłodzone mleko skondensowane, a następnie dodać przestudzony marcepan. Krem przelać do pojemnika do mrożenia i wstawić do zamrażarki na parę godzin. Zamrożone lody nakładać do pucharków polewając sosem toffi i posypując prażonymi migdałami. Prażone migdały można od razu wmieszać w lody przed zamrożeniem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować