Linguine z bobem i świeżym rozmarynem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Linguine con le fave.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bób: 1.5 kilograma
    - czosnek: 2 sztuki
    - świeży rozmaryn w gałązkach: 3 sztuki
    - masło: 4 łyżki
    - oliwa: 4 łyżki
    - cebula: 1 sztuka
    - bulion wołowy: 1.3 łyżki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - makaron linguine: 50 dekagramów
    - świeżo starty parmezan: 0.33 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Linguine z bobem i świeżym rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyłuskaj bób ze strąków i odstaw na bok w misce zimnej wody. Przekrój czosnek na pół i wymieszaj na patelni z rozmarynem, połową ilości masła i oliwą. Podsmażaj na średnim ogniu aż czosnek zacznie zmieniać kolor. Wyjmij czosnek i rozmaryn, tak aby w sosie nie został ani jeden listek. Zmniejsz płomień, dodaj cebulę i podsmażaj aż się zeszkli. Odcedź bób i razem z bulionem włóż na patelnię. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś na średnim ogniu ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Ugotuj makaron al. dente w dużym garnku wrzącej i osolonej wody. Odcedź i przełóż na duży ogrzany półmisek, zalej sosem, posyp parmezanem, dodaj resztę masła i kilka razy dobrze potrząśnij. Podawaj gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować