• 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Wspomnienie dzieciństwa a zarazem smaczny pomysł na szybki obiad

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 kg twarogu
    - ok. 400 g mąki + do podsypania
    - 2 kurze jajka
    - cukier do smaku
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leniwe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg dokładnie ugniatamy łyżką lub widelcem ( można zmielić ale to jest wersja dla leniwych ;) ) Dodajemy jajko, cukier i po porcji mąki. Zaczynamy ugniatać ciasto. Ciasto ma odchodzić od ręki. Następnie dzielimy je na ok. 4 porcje , z każdej rolujemy wałek. Każdy wałek , na ukos tniemy nożem na mniejsze kawałeczki. Gotujemy w osolonej wodzie mniej więcej 3 min od wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

5 (152 ocen)

kluski leniwe

To może cię zainteresować