Sezon na rabarbar pomału się kończy, dlatego postanowiłam wykorzystać to co mam jeszcze w ogrodzie. Od jakiegoś czasu chodził za mną sernik na zimno, więc stwierdziłam, że połączę te smaki w jedno ciasto:) Pomysł okazał się świetny bo ciasto wyszło smaczne, lekkie, rześkie i z nutką chrupkości :)
0 (0 ocen)
Porady
Przygotowując to ciasto najpierw rozpuściłam czerwoną galaretkę i zrobiłam masę serkową czerwoną a w międzyczasie zastygania galaretki zrobiłam spód ciasteczkowy i włożyłam go do lodówki. Następnie na zastygnięty spód wyłożyłam czerwoną masę serkową i całość włożyłam na noc do lodówki. Na drugi dzień rozpuściłam zieloną galaretkę a następnie zrobiłam mus rabarbarowy, który studzi się szybko i w lodówce też szybko stężał na cieście. Później robiłam już wszystko jak w przepisie:)
Komentarze