Proste, szybkie, smaczne i tanie danie, więcej słów nie trzeba, bo ten smak sam się obroni :)
30 min
Dla 6 osób
Składniki:
parówki (serdelki) ok 500g
500 g pieczarek
200 g boczku wędzonego
cały por pozbawiony starych liści
1 większa czerwona papryka
puszka krojonych pomidorów, mogą być świeże
3 ząbki przeciśniętego czosnku
3 średnie ogórki małosolne lub kiszone
1 kopiasta łyżka przecieru pomidorowego
sól, pieprz mielony, cukier, papryka ostra do smaku
masło do przysmażenia produktów
Leczo pieczarkowe z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pokrojoną paprykę, pieczarki i por lekko przesmażyć na 1 łyżce masła, wrzucić do garnka, na ty samym tłuszczu smażyć kawałki boczku i parówki.
Również dołożyć do potrawy dodając czosnek i pokrojone w kostkę ogórki i pomidory z puszki.
Przed końcem dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy wg gustu.
Komentarze