Leczo pieczarkowe z parówkami

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Proste, szybkie, smaczne i tanie danie, więcej słów nie trzeba, bo ten smak sam się obroni :)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • parówki (serdelki) ok 500g
    500 g pieczarek
    200 g boczku wędzonego
    cały por pozbawiony starych liści
    1 większa czerwona papryka
    puszka krojonych pomidorów, mogą być świeże
    3 ząbki przeciśniętego czosnku
    3 średnie ogórki małosolne lub kiszone
    1 kopiasta łyżka przecieru pomidorowego
    sól, pieprz mielony, cukier, papryka ostra do smaku
    masło do przysmażenia produktów
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo pieczarkowe z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną paprykę, pieczarki i por lekko przesmażyć na 1 łyżce masła, wrzucić do garnka, na ty samym tłuszczu smażyć kawałki boczku i parówki.
    Również dołożyć do potrawy dodając czosnek i pokrojone w kostkę ogórki i pomidory z puszki.
    Przed końcem dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy wg gustu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować