Leczo z gryczaną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem emerytowaną nauczycielką. Uwielbiam leczo w tej wersji.

Składniki:

  • ● 10 dag kaszy gryczanej
    ● 4 pomidory
    ● 3 papryki
    ● 2 duże cebule
    ● 2 małe cukinie
    ● 30 dag kiełbasy
    ● 4 pieczarki
    ● 5 łyżek oleju
    ● 1/2 kostki rosołowej
    ● sól
    ● pieprz
    ● chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo z gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę wsypujemy do 2,5
    szkl. wrzącej wody. Dodajemy
    kostkę rosołową, sól, pieprz
    i gotujemy ok. 15 minut. Przykrywamy
    i pozostawiamy, aż
    kasza wchłonie wodę.
  • 2. Pomidory sparzamy, obieramy
    i kroimy w kostkę. Papryki
    i cukinie myjemy i kroimy
    w kostkę. Cebule kroimy
    w piórka, szklimy na oleju.
    Wkładamy pokrojone w kostkę
    kiełbasę i pieczarki. Podsmażamy.
    Przekładamy do
    garnka, dodajemy warzywa.
    Podlewamy małą ilością wody,
    doprawiamy i dusimy 15
    minut. Podajemy z kaszą.

Porady

Kaszę możemy zastąpić ryżem, fasolą lub ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Notka redakcyjna

PPWS_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Leczo z kaszą gryczaną

To może cię zainteresować