Leczo z cukini i fasolki szparagowej żółtej z pieczarkami i kiełbasą

4.49 (175 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

proste szybkie zdrowe i bardzo aromatyczne letnie danie!polecam

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 średniej wielkości cukinia młoda
    3 garscie młodej fasolki zółtej
    1 cebula
    200g pieczarek
    200 g kiełbasy cienkiej pokrojonej w plasterki
    2 sztuki średnich pomidorów
    olej do smażenia
    sól
    pieprz mielony
    mielona papryka ostra
    natka pietruszki
    szczypta curry
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo Potrawka

Leczo z cukini i fasolki szparagowej żółtej z pieczarkami i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cukinie umyj , obierz, przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne.Nastepnie pokrój w kostke .
    .Pomidory sparz i obierz ze skóry. Pokrój w kostkę.
    Pieczarki pokrój w plasterki.
    Fasolke szparagowa opłucz, odkrój końcówki i pokrój na około 2-3 cm kawałki.
    .Kiełbasę pokrój w plasterki.
    Cebulę równiez pokrój kostkę.
    2. W dużym garnku rozgrzej olej i podsmaz kiełbase, nastepnie dodaj cebulę. fasolke szparagową , pieczarki i pomidory. Duś całość na wolnym ogniu, aż warzywa zaczną lekko miękknąć.
    Następnie dodaj cukinię duś całość, często mieszając,Dodaj posiekana natke ,
    przypraw solą, pieprzem, , odrobiną mielonej ostrej papryki i curry . Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasola Fasolka szparagowa Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować