Leczo z cukini i fasolki szparagowej żółtej z pieczarkami i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Cukinie umyj , obierz, przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne.Nastepnie pokrój w kostke .
.Pomidory sparz i obierz ze skóry. Pokrój w kostkę.
Pieczarki pokrój w plasterki.
Fasolke szparagowa opłucz, odkrój końcówki i pokrój na około 2-3 cm kawałki.
.Kiełbasę pokrój w plasterki.
Cebulę równiez pokrój kostkę.
2. W dużym garnku rozgrzej olej i podsmaz kiełbase, nastepnie dodaj cebulę. fasolke szparagową , pieczarki i pomidory. Duś całość na wolnym ogniu, aż warzywa zaczną lekko miękknąć.
Następnie dodaj cukinię duś całość, często mieszając,Dodaj posiekana natke ,
przypraw solą, pieprzem, , odrobiną mielonej ostrej papryki i curry . Smacznego:)
Komentarze