Leczo

  • wyświetlono: 210 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Jest proste do zrobienia, sycące i bardzo apetycznie wygląda. Podaję je z chlebem.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Ewa Lewandowska, Gorzów Wielkopolski
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 1/2 kg cienkiej kiełbasy
● 1/2 kg papryki
● 1/2 kg cebuli
● cukinia lub kabaczek
● 1/2 kg pieczarek
● pomidor
● kilka kiszonych ogórków
● sól
● pieprz
● mielona słodka papryka
● olej

Sposób przygotowania przepisu:

Leczo

  • 1. Kiełbasę kroimy w plastry. Cukinię i ogórki obieramy.
    Wraz z pomidorem kroimy w kostkę. Papryki myjemy,
    usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w paski. Cebule
    obieramy, kroimy w piórka i podsmażamy na oleju.
    Pieczarki oczyszczamy,
    kroimy w plastry
    i dodajemy do cebuli.
    Smażymy 15 minut.
  • 2. Następnie wsypujemy
    paprykę, kiełbasę
    i cukinię. Smażymy
    jeszcze 10 minut,
    od czasu do czasu
    mieszając. Dodajemy
    ogórki i pomidora.
    Chwilę dusimy. Doprawiamy
    solą, pieprzem
    i papryką.
PPK_09-2010

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilCukiniacienka kiełbasakabaczek

Komentarze

Podobne przepisy

Leczo

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Leczo

Leczo po mojemu!W lecie jest fantastycznym...

leczo

Dodane przez: martini95

Leczo

Idealne na letni obiad. Składniki...

mj

Dodane przez: marysia66

Leczo

Gdy w moim ogródku pojawią się...

Leczo

Dodane przez: szynszyla

Leczo

Nasze ulubione danie

mm

Dodane przez: angelika93

Leczo

Cały rok czekam do wakacji na świeże...

Leczo

Dodane przez: czarrna

Leczo

W sezonie na cukinię - obowiązkowa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE