Łazanki ze szparagami, ogórkiem i cukinią

0 (0 ocen)

Powiem Wam nie skromnie,że te łazanki są więcej niż pycha! Są lekkie, aromatyczne a do tego świetnie sycą, zapraszam:)

Składniki:

  • 35 g pora
    170 g ogórka zielonego
    100 g cukinii
    170 g szparagów zielonych
    200 g ugotowanej kapusty kiszonej
    1 szklanka makaronu razowego ( przed ugotowaniem szklanka)
    Sól do smaku
    1 łyżeczka lubczyku suszonego
    1 łyżeczka tymianku suszonego
    1 łyżeczka cząbru suszonego
    1 łyżka oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łazanki ze szparagami, ogórkiem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-280bivq 1. Kapustę odsączyć z wody i poszatkować.
    Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Por pokroić w krążki. Ogórek rozkroić na pół i wydrążyć nasiona. Pokroić w kostkę średniej wielkości. Cukinię pokroić w taką samą kostkę. Szparagi obrać obieraczką do warzyw. Pokroić w kawałki o grubości około 1,5 cm.
  • image-1r2js4c 2. W rondelku rozgrzać olej i wrzucić por i zeszklić. Po minucie dodać szparagi. Zeszklić. Podlać 1/3 szklanki wody i dusić aż płyn odparuję.
  • image-07olsxu 3. Następnie dodać ogórka i cukinię. Dusić razem do miękkości. W następnym kroku dodać posiekaną kapustę. Podsmażyć całość około 3-5 minut. Doprawić solą i suszonymi ziołami.
  • 4. Makaron ugotować do miękkości. Odcedzić. Dodać do pozostałych składników i podsmażać około 2 minuty. Przed podaniem posypać posiekana natką.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Makaron razowy Ogórek Szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować