diars

diars

O mnie:

Lubię gotować, a jeszcze bardziej eksperymentować i smakować! Moje smaki to kuchnia regionalna, staropolska oraz wszelkiego rodzaju domowe wędliny i pieczywo. Kocham lato, góry i zachody słońca na swojej werandzie. Jestem mamą Lidki i Bartoszka. Pasjonuje mnie decoupage i scrapbooking ;-)

Obserwujących: 1

 
Wiadomość
Użytkownik diars w dniu 28.10.2015 18:17 skomentował:

Rogaliki drożdżowe z masą makową

Użytkownik diars w dniu 27.10.2015 16:50 opublikował przepis:

Rogaliki drożdżowe z masą makową

Niedługo św. Marcina, więc postanowiłam upiec drożdżowe rogaliki. Nie miałam białego maku, dałam niebieski, ale wyszły pyyyycha!!! Mięciutkie i pachnące!
Użytkownik diars w dniu 23.08.2015 23:55 skomentował:

Łazanki z cukinią

Użytkownik diars w dniu 23.08.2015 23:54 skomentował:

Chleb bez wyrabiania

Użytkownik diars w dniu 09.07.2015 15:16 opublikował przepis:

Łazanki z cukinią

Latem, w lipcu nie może ich zabraknąć na stole. Sycący i smaczny obiad.
Użytkownik diars w dniu 10.05.2015 23:06 skomentował:

ciasto z jogurtem naturalnym i galaretką

Użytkownik diars w dniu 10.05.2015 23:04 skomentował:

Placki babci Lili

Użytkownik diars w dniu 09.05.2015 10:51 skomentował:

Kołacz serowo-ryżowy z owocami

Użytkownik diars w dniu 09.05.2015 10:38 opublikował przepis:

Placki babci Lili

Placki - racuchy mojej babci, robione sercem, z dodatkiem ciepła i delikatnego uśmiechu - to smak dzieciństwa...wychodzą mięciutkie i dziurawe w środku :-)
Użytkownik diars w dniu 09.05.2015 10:10 opublikował przepis:

ciasto z jogurtem naturalnym i galaretką

Idealne na letnie upały, orzeźwiające i mocno egzotyczne, a przy tym banalnie proste.
Użytkownik diars w dniu 24.04.2015 17:23 skomentował:

Roladki schabowe z fasolką szparagową

Użytkownik diars w dniu 16.04.2015 13:56 skomentował:

Kołacz serowo-ryżowy z owocami

Użytkownik diars w dniu 13.04.2015 13:30 skomentował:

Sałatka bankietowa

Użytkownik diars w dniu 13.04.2015 12:35 opublikował przepis:

Sałatka bankietowa

Idealna na parapetówkę, czy miły wieczór ze znajomymi. Wszystkim smakuje i w mig znika z talerzy.
Użytkownik diars w dniu 13.04.2015 12:01 skomentował:

Ciastka Orzeszki

Użytkownik diars w dniu 13.04.2015 11:57 skomentował:

Domowe bajgle

Użytkownik diars w dniu 12.04.2015 21:07 skomentował:

Aromatyczny baleron z kurczaka

Użytkownik diars w dniu 09.04.2015 15:43 skomentował:

Aromatyczny baleron z kurczaka

Użytkownik diars w dniu 09.04.2015 12:12 opublikował przepis:

Aromatyczny baleron z kurczaka

Wędlina obowiązkowa na moim stole podczas świąt, przepis pochodzi z kursu kulinarnego polsko- ukraińsko - białoruskiego i jest potrawą białoruską. Polecam, świetnie się kroi, wspaniale smakuje i wybitnie wyróżnia na półmiskach...znika w mgnieniu oka, ale jakimś cudem udało mi się zrobić fotki :)
Użytkownik diars w dniu 08.04.2015 10:47 skomentował:

Sernik Biały Michał

Użytkownik diars w dniu 08.04.2015 10:46 skomentował:

Jabłecznik z budyniem

Użytkownik diars w dniu 08.04.2015 10:42 skomentował:

Sernik Biały Michał

Użytkownik diars w dniu 02.04.2015 11:57 skomentował:

Babka karmelowo - orzechowa

Użytkownik diars w dniu 01.04.2015 18:05 opublikował przepis:

Babka karmelowo - orzechowa

Jedna z moich ulubionych, słodka, wilgotna, karmelowo - orzechowa...a jak się piecze to czuć na pół okolicy. Sprawdzony przepis!
Użytkownik diars w dniu 01.04.2015 15:37 skomentował:

Pyszna babka cytrynowa na kisielu

Użytkownik diars w dniu 23.03.2015 17:14 skomentował:

Kiełbasa szynkowa

Użytkownik diars w dniu 23.03.2015 15:28 skomentował:

Kiełbasa szynkowa

Użytkownik diars w dniu 18.03.2015 15:33 opublikował przepis:

Roll dogs'y

Zrolowane parówki w drożdżowym cieście, z boczkiem, serem i warzywami z dodatkiem sosu czosnkowego własnej roboty to idealna przekąska np. na imprezę dzieciaków.
Użytkownik diars w dniu 18.03.2015 14:33 opublikował przepis:

Sałatka Wielkanocna

Lekkostrawna, bez majonezu.Gości na naszym stole w każdą Wielkanoc, stąd jej nazwa. Idealnie komponuje się z jajkami i wędliną ze świątecznego stołu.
Użytkownik diars w dniu 17.03.2015 13:19 opublikował przepis:

Cytrynówka lubelska

Jedyna nalewka, którą można robić o każdej porze roku. Jest dość mocna, ale świetnie sprawdza się również jako baza do drinków. Przepis pochodzi z lubelskiego.
Użytkownik diars w dniu 16.03.2015 18:13 skomentował:

Sernik Biały Michał

Użytkownik diars w dniu 13.03.2015 16:19 skomentował:

Sałatka na krakersach

Użytkownik diars w dniu 12.03.2015 18:59 opublikował przepis:

Udka pod pierzynką

Pomysł na danie jednogarnkowe - udka, ziemniaki i smakowita pierzynka, pod którą się piecze mięso. Aromat tymianku i kminku unosi się podczas pieczenia. To połączenie różnych smaków potrafi zaskoczyć.

To może cię zainteresować