Łazanki z pieczarkami i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki i cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę i smażymy ją kilka minut aż się zeszkli. Pod koniec dodajemy czosnek.
2.Następnie dodajemy pieczarki. Smażymy razem około 5 minut aż cała woda z grzybów wyparuję.
3.Kolejno dodajemy cukinię i dusimy pod przykryciem około 10-15 minut. Cukinia po tym czasie powinna zmięknąć, ale nie powinna się rozpadać. Zawartość patelni doprawiamy solą, pieprzem i oregano.
4.Zmniejszamy ogień na najmniejszy. Dodajemy ugotowany makaron i mieszamy do połączenia. Podgrzewamy razem 2-3 minuty.. Ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.
Komentarze