LASAGNA Z BATATAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lasagna o zaskakującym, delikatnym smaku która jest świetną alternatywą dla tradycyjnej lasagni.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 średnie bataty
    60 dag mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego)
    1 kubek sera ricotta
    1 jajko
    łyżki śmietany
    2,5 szklanki sosu pomidorowego
    sól, pieprz
    szklanka startego sera mozzarella
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Lasagna z batatami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podsmażyć na patelni, odcedzieć z wytopionego tłuszczu. Przełożyć ponownie na patelnię, dodać sos pomidorowy i chwilę razem gotować. Doprawić solą i pieprzem.
  • 2. Ser ricotta zmieszać ze śmietana i jajkiem, lekko popieprzyć i posolić.
  • 3. Bataty obrać, pokroić wzdłuż, ułożyć warstwę na dnie naczynią żaroodpornego, następnie nałożyć warstwę mieszanki serowej oraz posypać serem mozzarella. Układać warstwy w takiej kolejności aż do wyczerpania składników.
  • 4. Pieczenie ok. minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bataty (słodkie ziemniaki)

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować