Kurczak w sosie korma z warzywami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób

To ekspresowe danie idealne na chłodniejsze dni. Moja rodzina jest nim zachwycona!

  • 25 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka (duża)
    4 garście włoszczyzny mrożonej (można użyć świeżych warzyw)
    1 słoik sosu śmietankowego Korma
    odrobina pasty chilli (według smaku)
    1 łyżka oleju
    papryka słodka
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Kurczak w sosie korma z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą oraz papryką i obsmażyć na odrobinie oleju.
    Następnie należy dodać warzywa.
    Całość wymieszać i smażyć około 3 minut.
    Dodać sos Korma.
    Wszystko razem dokładnie połączyć i dusić około 10 minut na niewielkim ogniu.
    Gotowe danie doprawić pastą oraz ewentualnie odrobiną soli.
    Kurczaka podałam z ryżem i płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować