Kurczak w galarecie

5 (168 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolor żółty i zielony, to kolory wiosny. Tak więc jest to wiosenny kurczak w galarecie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    groszek zielony ( puszka )
    kukurydza ( puszka )
    2 jajka ( ugotowane na twardo )
    koperek do dekoracji

    kostka rosołowa
    żelatyna ( 50 g )
    sól , czarny pieprz
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Galareta Jajko Przystawki

Kurczak w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet ugotować ( 1,5 litra wody ) z kostką rosołowa. Wyjąc i pokroić w kostkę. Do wywaru dodać żelatynę i dokładnie rozpuścić ( jeśli jest taka potrzeba podgrzać wywar, żeby żelatyna się rozpuściła ). Jajka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki ( kurczak , groszek, kukurydza, jajka ) wymieszać i napełnić nimi foremkę. Zalać wywarem i wstawić do lodówki , żeby danie stężało. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Jajka Koper Kukurydza Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować