KURCZAK W GALARECIE

4.5 (155 ocen)

  • 2 godz.

Jak mam ochotę na takiego kurczaka z warzywami to nie ma zmiłuj....muszę zrobić i przepędzić ochotę

  • 2 godz.

Składniki:

  • 5 podudzi z kurczaka
    3 marchwie
    2 pietruszki
    puszka zielonego groszku
    2 łyżki żelatyny
    bulion warzywny
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Galareta Dania główne

Kurczak w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia z kurczaka myjemy, wrzucamy do bulionu razem z marchewkami i
    pietruszką. Gotujemy do miękkości mięsa. Kiedy przestydnie obieramy
    udka, skór nie bierzemy. Marchewkę i pietruszkę kroimy w plastry.
    Żelatynę zalewamy zimną wodą( tyle aby ją zakryż) kiedy napęcznieje
    podgrzewamy aż się rozpuści. Odbieramy 2 szklanki bulionu w którym
    gotowalismy mięso. Mieszamy z żelatyną, mieszamy. Do foremki na
    galaretę wykładamy rozdrobnione kawałki ugotowanego kurczaka z
    marchwią, pietruszką oraz groszkiem. Zalewamy bulionem z żelatyną.
    Odstawiamy do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Groszek Kurczak Marchewka Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować