Karkówka pod warzywną pierzynką

4.5 (149 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Mięso przygotowane w ten sposób jest niezwykle soczyste i kruche

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • * 4 plastry karkówki

    * 1 duża marchew

    * 50 dag pieczarek

    * 4 plastry żółtego sera

    * sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka pod warzywną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry mięsa rozbijamy, solimy i pieprzymy z każdej strony. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczarki kroimy w plasterki, odparowujemy z nadmiaru wody na patelni. Wykładamy na mięso. Marchew obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Posypujemy potrawę. Na każdym kawałku mięsa kładziemy po plastrze sera. Pieczemy w piekarniku nagrzanych do 180 stopni C. ok. 1 h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Marchewka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować