Pyszne, soczyste mielone zapiekane pod warzywami. Kotlety są bardzo kolorowe. Pieczone w piekarniku są lżejsze, w sam raz na wiosenny, niedzielny obiad i nie tylko.
1 godz. 50 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
mięso mielone-pół kilo
pół czerwonej papryki
pół małej cukini
starty ser żółty-4 łyżki
przyprawa do mięsa mielonego
jajko
bułka tarta - 2 łyżki
Mielone pod warzywną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię i paprykę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć, dodać ser żółty i wymieszać.
2. Do mięsa dodać przyprawę, bułkę tartą i jajko, wymieszać dokładnie.
3. Formować duże kotlety,spłaszczyć je ręką, na każdy nałożyć masę warzywno- serową, piec ok 50 minut w 200 st.
Smacznego.
Komentarze