Mielone pod warzywną pierzynką

4.5 (200 ocen)

  • 1 godz. 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne, soczyste mielone zapiekane pod warzywami. Kotlety są bardzo kolorowe. Pieczone w piekarniku są lżejsze, w sam raz na wiosenny, niedzielny obiad i nie tylko.

  • 1 godz. 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone-pół kilo
    pół czerwonej papryki
    pół małej cukini
    starty ser żółty-4 łyżki
    przyprawa do mięsa mielonego
    jajko
    bułka tarta - 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Mielone pod warzywną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i paprykę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć, dodać ser żółty i wymieszać.
    2. Do mięsa dodać przyprawę, bułkę tartą i jajko, wymieszać dokładnie.
    3. Formować duże kotlety,spłaszczyć je ręką, na każdy nałożyć masę warzywno- serową, piec ok 50 minut w 200 st.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mięso mielone Papryka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować