Schab pod warzywną pierzynką

4.5 (148 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zwykły schab nie musi być nudny. Często do pieczonego czy też smażonego mięsa daję różne warzywa. Tym razem padło na marchewkę i rzodkiewkę. Wyszło bardzo smacznie i kolorowo.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    1 mała marchewka
    4 rzodkiewki
    łyżka majonezu
    łyżka keczupu
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab pod warzywną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab cienko rozbić, przyprawić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
    2. Marchewkę i rzodkiewki umyć, marchewkę obrać, warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    3. Warzywa wymieszać z majonezem i keczupem i wyłożyć na mięso.Piec w 200 st. ok godziny.
    Podawać z ziemniakami. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować