Zwykły schab nie musi być nudny. Często do pieczonego czy też smażonego mięsa daję różne warzywa. Tym razem padło na marchewkę i rzodkiewkę. Wyszło bardzo smacznie i kolorowo.
1 godz. 30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 plastry schabu
1 mała marchewka
4 rzodkiewki
łyżka majonezu
łyżka keczupu
sól i pieprz
Schab pod warzywną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab cienko rozbić, przyprawić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
2. Marchewkę i rzodkiewki umyć, marchewkę obrać, warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3. Warzywa wymieszać z majonezem i keczupem i wyłożyć na mięso.Piec w 200 st. ok godziny.
Podawać z ziemniakami. Smacznego.
Komentarze