Schab pod warzywną pierzynką

  • wyświetlono: 935 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zwykły schab nie musi być nudny. Często do pieczonego czy też smażonego mięsa daję różne warzywa. Tym razem padło na marchewkę i rzodkiewkę. Wyszło bardzo smacznie i kolorowo.

DSC00380
  • 4 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

4 plastry schabu
1 mała marchewka
4 rzodkiewki
łyżka majonezu
łyżka keczupu
sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Schab pod warzywną pierzynką

  • 1. Schab cienko rozbić, przyprawić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
    2. Marchewkę i rzodkiewki umyć, marchewkę obrać, warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    3. Warzywa wymieszać z majonezem i keczupem i wyłożyć na mięso.Piec w 200 st. ok godziny.
    Podawać z ziemniakami. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Drugie daniedanie główneobiadSchab pod warzywną pierzynką

Komentarze

Podobne przepisy

Schab pod pierzynką z kurek

Dodane przez: Cukiereczek

Schab pod pierzynką z kurek

Tak przygotowany schab jest niezwykle...

Schab pod pierzynką

Dodane przez: RedakcjaPP

Schab pod pierzynką

To ulubione danie córki Ani i zięcia...

Schab pod cukiniową pierzynką

Dodane przez: Aneta_77

Schab pod cukiniową pierzynką

Ciekawa, prosta propozycja na rodzinny...

Schab pod pierzynką

Dodane przez: Patusia

Schab pod pierzynką

Soczyste mięso pod warzywno - serową...

Schab pod pierzynką

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Schab pod pierzynką

Zapiekany z warzywami : porem ,...

Schab pod cebulowo-jabłkową pierzynką

Dodane przez: rena123

Schab pod cebulowo-jabłkową pierzynką

Plastry schabu marynowane w cydrze,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE