KURCZAK PO STAROPOLSKU

4.5 (151 ocen)

Pyszny kurczak w chrupiącej złocistej skórce i z soczystym mięskiem.

Składniki:

  • kurczak świeży 1.2 kg.

    Marynata:
    sól 1 łyżeczka
    tymianek 1 łyżeczka
    czosnek granulowany 1 łyżeczka
    kminek 1/2 łyżeczki
    majeranek 1 łyżeczka
    kolendra 1 łyżeczka
    rozmaryn 1/2 łyżeczki
    koperek suszony 1 łyżeczka
    pieprz 1/2 łyżeczki
    sok z cytryny 2 łyżki
    olej 100 ml.
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po staropolsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1kruyiq 1. Kurczaka umyć, osuszyć i poćwiartować.
  • image-2bltcmo 2. Przygotować marynatę. Wszystkie składniki ze sobą zmieszać.
  • image-25cl1u2 3. Kurczaka dokładnie wymieszać z marynatą, tak aby każdy kawałek był w marynacie. Odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  • image-07qjs1g 4. Kurczaka wyłożyć na blaszce. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 45 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować