REKLAMA

schabowe po staropolsku

wyświetlono: 2737 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 0

wyglądają niepozornie ale mięso po prostu rozpływa się w ustach

opublikowany: 03.12.2013
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 4-5 plastrów schabu
    cebula
    ząbek czosnku
    mąka
    bułka tarta
    jajko
    ok 0,5 litra bulionu mięsnego
    pieprz,
    sól
Ocena:

(średnia 4.5 z 142 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty schabu rozbijamy na grubość 3-4 milimetry doprawiamy pieprzem i solą.Każdy kotlet panierujemy najpierw w rozmąconym jajku a potem w bułce wymieszanej pól na pół z mąką.Smażymy na rozgrzanym oleju (muszą być dobrze przypieczone wtedy aromat sosu będzie mocniejszy) z obydwóch stron .Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy podsmażamy ,wsypujemy ok 2 łyżki mąki ,chwilkę podsmażamy zalewamy bulionem, wrzucamy kotleciki. Dusimy na małym ogniu przez ok 40 min, od czasu do czasu mieszając .Podajemy z chlebem lub ziemniakami. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: paulette17 20180711_125838

KURCZAK PO STAROPOLSKU

Pyszny kurczak w chrupiącej złocistej skórce i z soczystym mięskiem.

kategoria: Dania główne opublikowany: 22.06.2015 | wyświetlono: 4205 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE