schabowe po staropolsku

  • wyświetlono: 2340 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

wyglądają niepozornie ale mięso po prostu rozpływa się w ustach

kasienka1987

Składniki

4-5 plastrów schabu
cebula
ząbek czosnku
mąka
bułka tarta
jajko
ok 0,5 litra bulionu mięsnego
pieprz,
sól

Sposób przygotowania przepisu:

schabowe po staropolsku

  • 1. Płaty schabu rozbijamy na grubość 3-4 milimetry doprawiamy pieprzem i solą.Każdy kotlet panierujemy najpierw w rozmąconym jajku a potem w bułce wymieszanej pól na pół z mąką.Smażymy na rozgrzanym oleju (muszą być dobrze przypieczone wtedy aromat sosu będzie mocniejszy) z obydwóch stron .Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy podsmażamy ,wsypujemy ok 2 łyżki mąki ,chwilkę podsmażamy zalewamy bulionem, wrzucamy kotleciki. Dusimy na małym ogniu przez ok 40 min, od czasu do czasu mieszając .Podajemy z chlebem lub ziemniakami. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadszkola_babcimama_mnie_nauczylaschabwieprzowina

Komentarze

Podobne przepisy

Wielkanocna szynka po staropolsku

Dodane przez: alaaa

Wielkanocna szynka po staropolsku

Szynka dzięki temu że jest w zalewie...

Kotlety schabowe po kowalsku

Dodane przez: bogusia82

Kotlety schabowe po kowalsku

Smaczne kotlety zapiekane z cebulką,pieczarkami...

świateczny bigos z grzybami i sliwkami

Dodane przez: Bożena Z.

Bigos po staropolsku z suszonymi grzybami,...

Bigos a'la po staropolsku jest...

filet z kurczaka po staropolsku

Dodane przez: lucyna19

filet z kurczaka po staropolsku (z pieczarkami)

Moje niedzielne danie obiadowe.

Zrazy po staropolsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Zrazy po staropolsku

Obecnie nie pracuję. Zajmuję się...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE