Kurczak Fajita

4.5 (194 ocen)

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Lubisz ostre smaki, ale jednocześnie potrzebujesz dużej ilości białka? Fajita – to potrawa wywodząca się meksykańskiej kuchni, która zasmakuje każdemu.

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g Polędwiczek z kurczaka
    20 g Masła klarowanego
    Czerwona cebula
    Czerwona papryka
    Żółta papryka
    Limonka
    Świeża kolendra lub pietruszka
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak fajita - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Polędwiczki z kurczaka kroimy i doprawiamy solą, pieprzem, kminkiem i papryką, polewamy sokiem z limonki i odstawiamy do zamarynowania.
    2. Paprykę czerwoną i żółtą kroimy w paski, cebulę na plasterki.
    3. Warzywa mieszamy z solą, pieprzem, kminkiem i papryką, polewamy sokiem z limonki.
    4. Mięso smażymy na maśle klarowanym. Po usmażeniu odkładamy na talerz.
    5. Na tę samą patelnię wykładamy warzywa, zmniejszamy ogień i dokładnie obsmażamy, co chwilę mieszając.
    6. Dodajemy kurczaka i delikatnie mieszamy całość
    7. Posypujemy pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować