Lubisz ostre smaki, ale jednocześnie potrzebujesz dużej ilości białka? Fajita – to potrawa wywodząca się meksykańskiej kuchni, która zasmakuje każdemu.
25 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
400 g Polędwiczek z kurczaka
20 g Masła klarowanego
Czerwona cebula
Czerwona papryka
Żółta papryka
Limonka
Świeża kolendra lub pietruszka
Kurczak fajita - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Polędwiczki z kurczaka kroimy i doprawiamy solą, pieprzem, kminkiem i papryką, polewamy sokiem z limonki i odstawiamy do zamarynowania.
2. Paprykę czerwoną i żółtą kroimy w paski, cebulę na plasterki.
3. Warzywa mieszamy z solą, pieprzem, kminkiem i papryką, polewamy sokiem z limonki.
4. Mięso smażymy na maśle klarowanym. Po usmażeniu odkładamy na talerz.
5. Na tę samą patelnię wykładamy warzywa, zmniejszamy ogień i dokładnie obsmażamy, co chwilę mieszając.
6. Dodajemy kurczaka i delikatnie mieszamy całość
7. Posypujemy pietruszką.
Komentarze