Domowe spaghetti

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Klasyczne danie kuchni włoskiej – domowe spaghetti w wersji z makaronem bezglutenowym z mięsem mielonym i pomidorami, posypane parmezanem. Idealne na sycący i wartościowy obiad, który znakomicie zastąpi znane wszystkim spaghetti z pszenicznym makaronem.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g makaronu
    200 g mięsa mielonego
    3 pomidory
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    20 g oliwy z oliwek
    sól
    parmezan
    pieprz
    suszona bazylia
    oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Spaghetti

Domowe spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy
    2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę, podsmażamy chwilę, aż cebula się zeszkli
    3. Dodajemy drobno posiekany czosnek i smażymy jeszcze chwilę
    4. Do podsmażonej cebuli i czosnku dodajemy mięso mielone. Doprawiamy solą i pieprzem
    5. W między czasie gotujemy makaron
    6. Pomidory dokładnie myjemy i kroimy na kawałki. Następnie wrzucamy je do przesmażonego mięsa i dusimy na średnim ogniu do momentu, aż woda z pomidorów odparuje i nasz sos zgęstnieje
    7. Do gotującego sosu dodajemy łyżeczkę suszonej bazylii i oregano
    8. Na talerze z makaronem nakładamy sos i dekorujemy parmezanem. Pyszne domowe smaghetti jest gotowe. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować