Kulki z mielonego w cebuli

4.5 (194 ocen)

  • 25 min

Mielone przyrządzone w ten sposób są bardziej wilgotne, podane z ziemniaczkami i buraczkami - pycha, po prostu palce lizać.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:
    60 dag mielonej łopatki
    2 duże cebule
    Olej do smażenia
    Przyprawy: sól, pieprz
    1 jajko
    1 duża bułka
    Bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kulki z mielonego w cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, dodać do mięsa wraz z jajkiem, doprawić solą i pieprzem do smaku, wyrobić na jednolitą masę. Uformować małe kulki, obtoczyć w bułce tartej, usmażyć na rumiano na oleju ze wszystkich stron.
    Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na oleju. W naczyniu żaroodpornym ułożyć masę cebulową, następnie kulki. Całość zapiekać w piekarniku w temp. około 150 około 20 minut.

Porady

1.do cebulki można dodać kilka plasterków pomidora.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować