Kulki owsiano-czekoladowe.

5 (7 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Idealna zdrowa przekąska do pracy i do szkoły.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 200g. płatków owsianych
    100g. żurawiny
    100g. słoneczniku
    100g. siemienia lnianego
    120g. pokrojonych drobno orzechów włoskich
    120g. margaryny
    2 tabliczki czekolady mlecznej
    4 łyżki miodu
    1 łyżka kakao
    150ml. mleka
Wystaw ocenę:

5 (7 ocen)

Zobacz również:

Owsianka Kulki

Kulki owsiano-czekoladowe. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy. Do rondelka wlewamy mleko dodajemy margarynę pokruszoną czekoladę, łyżkę kakao a także miód. Wolna rozpuszczamy żeby składniki ładnie się połączyły. Wlewamy to do suchych składników i mieszamy łyżką. Czekamy chwilkę aby wystygło i formujemy kulki. Odstawiamy kulki do lodówki najlepiej na noc lub na co najmniej dwie godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki owsiane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować