Kulki jajeczne

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Na co dzień gotuję dla męża i córek, a te kulki są idealne na święta.

Składniki:

  • 6 jajek
    1 łyżeczka drobno pokrojonej czerwonej cebuli
    1/2 szklanki posiekanej chudej szynki (np. z indyka)
    1/4 szklanki majonezu
    orzeszki solone z puszki
    sałata
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Orzeszki Jajko Przystawki

Kulki jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kulki jajeczne 1. Gotujemy jajka, studzimy i obieramy. Trzemy na tarce lub drobniutko siekamy. Mieszamy z cebulą, dodajemy szynkę i majonez. Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy je w drobno posiekanych słonych orzeszkach.
  • 2. Liście sałaty myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Układamy na półmisku i wykładamy kulki jajeczne. Wkładamy do lodówki,
    by kulki lekko zastygły. Przed podaniem dekorujemy według upodobań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakował Wam ten przepis, zobaczcie też inne przepisy na dania z jajek. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować