Kulki jajeczne w orzeszkach

1 (1 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jajeczka w takiej postaci stanowią świetną przystawkę na każdym wielkanocnym stole:)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - cebula mała: 1 sztuka
    - szynka posiekana: 0.5 szklanki
    - majonez: 3 łyżki
    - orzeszki ziemne solone: 0.5 szklanki
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Kulki jajeczne w orzeszkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy , studzimy, obieramy. Trzemy na tarce lub drobno siekamy. Mieszamy z cebulą, szynką, majonezem. Z powstałej masy robimy kulki wielkości orzecha włoskiego . Obtaczamy kulki w drobno posiekanych orzeszkach.
    Wkładamy do lodówki , by kulki lekko zastygły, dekorujemy według upodobań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Impreza Wielkanoc

Podobne przepisy

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kulki jajeczne

To może cię zainteresować