Kuleczki bounty

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Małe słodkie kokosowe kuleczki świetnie się nadają na przyjęcie gości.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • -200 g wiórek kokosowych
    -70 g masła
    -70 g cukru pudru
    -100 ml śmietanki kremówki 30%
    -200 g czekolady (polecam 100g gorzkiej i 100g białej)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pralinki Bounty Czekoladki Kulki

Kuleczki bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki i cukier wsypać do miski i dokładnie wymieszać.
    Śmietankę wlać do garnka, włożyć masło. Podgrzewać do rozpuszczenia masła, następnie wlać do wiórek z cukrem. Dokładnie wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce aż będzie się dobrze lepić, ale odstawać od rąk. (średnio 15-60 minut).
    W międzyczasie przygotować papier do wyłożenia kuleczek i kilka wykałaczek (albo 2 widelce).Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
    Z Masy formować kuleczki (lub jakiekolwiek inne kształty wg uznania). Gotowe kuleczki nabijać na wykałaczkę i maczać w czekoladzie. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia czekoladowej polewy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kokos Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować