Kuleczki Bounty

5 (183 ocen)

Smakują jak kupne batoniki Bounty ;) Małe, słodkie, obłędnie kokosowe kuleczki oblane czekoladą. Nikt się im nie oprze! :D

Składniki:

  • 200 g wiórków kokosowych
    70 g cukru pudru
    100 ml śmietanki 30-36 %
    70 g masła
    150 g mlecznej/ gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Bounty

Kuleczki bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1y3qsqt 1. Śmietankę pogrzać, dodać do niej masło. Trzymać na ogniu do momentu rozpuszczenia się masła. Wsypać wiórki kokosowe oraz przesiany cukier puder, dobrze wymieszać. Z tak przygotowanej, jeszcze ciepłej masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Schłodzić w lodówce minimum 60 minut (ja włożyłam na 30 minut do zamrażalki)

    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Każdą kokosową kuleczkę zanurzyć w czekoladzie i odstawić do zastygnięcia. Przechowywać w lodówce. Smacznego! (inspiracja/źródło: Moje Wypieki)

Porady

Przepis na około 25 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kokos Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować