KRUPNIK NA CIELĘCINIE

4.5 (177 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Powrót do smaków dzieciństwa. Zupka kojarzy mi się z moją babcią.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 2 marchewki
    * 1 duży ziemniak
    * 100 g cielęciny
    * kawałek pora
    * kawałek selera
    * 1 pietruszka
    * 2 łyżeczki masła roślinnego
    * 1 łyżeczka koperku
    * 5-6 łyżek kaszy jęczmiennej
    * 2 ziarenka ziela angielskiego
    * 2 ziarenka pieprzu
    * 2 liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik na cielęcinie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki, pietruszkę, ziemniaka, selera myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy na pół plasterki. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka. Następnie cielęcinę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki i dorzucamy do warzyw. Dodajemy kaszę, ziarna i liście. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek i masło. Po ugotowaniu wyjmujemy liście i ziarna. Następnie warzywa rozgniatamy. Dla starszych dzieci pozostawiamy warzywa w kawałkach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować