Kruchy mazurek z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Mój pierwszy kruchy mazurek :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g mąki pszennej
    50 g mąki ziemniaczanej
    100 g masła
    50 g cukru pudru
    1 jajko
    2 łyżki zimnej wody
    1 opakowanie serka Philadelphia milka
    bakalie do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Mazurek Kruche ciasto

Kruchy mazurek z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obie mąki zagnieść z masłem, jajkiem, cukrem i wodą na jednolite ciasto, można tez użyć robota kuchennego. Ciasto schłodzić, a następnie rozwałkować i wyciąć kształt mazurka, u mnie jajko. Ze skrawków ciasta zrobić ranty i inne dekoracje i wstawić gotowy spód do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut, do zezłocenia się ciasta. Czas pieczenia będzie różny w zależności od grubości ciasta. Po wystudzeniu na cieście rozsmarować serek czekoladowy i udekorować bakaliami. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować