Krucho - drożdżowe rogaliki z mięsnym farszem z dodatkiem papryki konserwowej

  • wyświetlono: 256 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Smaczne i zaskakujące rogaliki . Znakomity farsz ukrył się w krucho - drożdżowym cieście i posmakował wszystkim domownikom . Wykonanie ich zajmuje niemało czasu , ale czego się nie zrobi dla najbliższych:)

123
  • 6 porcje
  • 140min
  • Łatwy

Składniki

Ciasto:
4 szklanki mąki pszennej+do podsypania
250 g. margaryny
1 jajko
1 szklanka śmietany 18 %
42 g. drożdży Lux
2 szczypty soli
2 szczypty cukru
Farsz:
3 ćwiartki kurczaka ugotowane w rosole
1 marchewka
1 bułka kajzerka
3/4 szklanki rosołu
200 g. pieczarek
2 łyżki masła
1 cebula
3 łyżki pokrojonej w kosteczkę papryki czerwonej konserwowej
3 łyżki pokrojonej w kosteczkę papryki żółtej konserwowej
1 łyżeczka majeranku
sól i pieprz do smaku
Dodatkowo:
2 duże blachy wyłożone papierem do pieczenia
1 zmieszane jajko
słonecznik , sezam i siemię lniane do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

Krucho - drożdżowe rogaliki z mięsnym farszem z dodatkiem papryki konserwowej

  • Krucho - drożdżowe rogaliki z mięsym farszem z dodatkiem papryki konserwowej1. Do mąki dodaje margarynę , śmietanę zmieszaną z drożdżami i cukrem , sól , jajko , zagniatam ciasto . Ciasto podsypuje mąką , układam na talerzu , nakrywam folią spożywczą , wstawiam do lodówki na ok. 2 godziny .
  • Krucho - drożdżowe rogaliki z mięsnym farszem z dodatkiem papryki konserwowej2. Mięso obieram z kości , kajzerkę zalewam rosołem .Na maśle szkle pokrojoną w kostkę cebule , dodaję pieczarki , podsmażam , studzę . Mięso , marchewkę , kajzerkę , pieczarki z cebulą mielę w maszynce na sitku o małych oczkach . Do całości dodaję majeranek , pokrojoną paprykę , doprawiam solą i pieprzem , mieszam .
  • Krucho - drożdżowe rogaliki z mięsnym farszem z dodatkiem papryki konserwowej3. Ciasto wyjmuję z lodówki , kroję na 6 części , każdą część wałkuję na koło , każde koło dzielę na 4 części , na każdą część nakładam farsz , zwijam rogale , układam na blasze .
  • Krucho - drożdżowe rogaliki z mięsnym farszem z dodatkiem papryki konserwowej4. Rogale smaruje zmieszanym jajkiem , posypuję słonecznikiem lub sezamem i siemieniem , pozostawiam na ok. 20 minut by podrosły , piekę ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni .

Porady

Tak przygotowane rogaliki doskonale smakują z czerwonym barszczem .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsopaprykadróbobiadrogale

Komentarze

Podobne przepisy

 Kotleciki ziemniaczane z mięsnym farszem

Dodane przez: Anyzkowo

Kotleciki ziemniaczane z mięsnym farszem

świetne na obiad. Bardzo puszyste

Krokiety ziemniaczane z mięsnym farszem

Dodane przez: Serdenka

Krokiety ziemniaczane z mięsnym farszem

Podane z surówką stanowią pyszny...

Ziemniaki polane sosem serowym

Dodane przez: Martuska88

Ziemniaki z mięsnym farszem

Przepis dostałam od koleżanki jednak...

Babeczki ziemniaczane z mięsnym farszem

Dodane przez: Gregorhspeed

Babeczki ziemniaczane z mięsnym farszem

Co zrobić z ugotowanym mięsem drobiowym...

roladki

Dodane przez: Konto nieaktywne

Roladki z placków ziemniaczanych z mięsnym...

Zaskoczyłam moją rodzinę roladkami...

Kulki mięsne z dipem z pieczonej papryki

Dodane przez: jacekwkuchni

Kulki mięsne z dipem z pieczonej papryki

Podane w tym przepisie proporcje...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE