Krucho - drożdżowe rogaliki z mięsnym farszem z dodatkiem papryki konserwowej

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczne i zaskakujące rogaliki . Znakomity farsz ukrył się w krucho - drożdżowym cieście i posmakował wszystkim domownikom . Wykonanie ich zajmuje niemało czasu , ale czego się nie zrobi dla najbliższych:)

  • 2 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    4 szklanki mąki pszennej+do podsypania
    250 g. margaryny
    1 jajko
    1 szklanka śmietany 18 %
    42 g. drożdży Lux
    2 szczypty soli
    2 szczypty cukru
    Farsz:
    3 ćwiartki kurczaka ugotowane w rosole
    1 marchewka
    1 bułka kajzerka
    3/4 szklanki rosołu
    200 g. pieczarek
    2 łyżki masła
    1 cebula
    3 łyżki pokrojonej w kosteczkę papryki czerwonej konserwowej
    3 łyżki pokrojonej w kosteczkę papryki żółtej konserwowej
    1 łyżeczka majeranku
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    2 duże blachy wyłożone papierem do pieczenia
    1 zmieszane jajko
    słonecznik , sezam i siemię lniane do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Dania główne

Krucho - drożdżowe rogaliki z mięsnym farszem z dodatkiem papryki konserwowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krucho - drożdżowe rogaliki z mięsym farszem z dodatkiem papryki konserwowej 1. Do mąki dodaje margarynę , śmietanę zmieszaną z drożdżami i cukrem , sól , jajko , zagniatam ciasto . Ciasto podsypuje mąką , układam na talerzu , nakrywam folią spożywczą , wstawiam do lodówki na ok. 2 godziny .
  • Krucho - drożdżowe rogaliki z mięsnym farszem z dodatkiem papryki konserwowej 2. Mięso obieram z kości , kajzerkę zalewam rosołem .Na maśle szkle pokrojoną w kostkę cebule , dodaję pieczarki , podsmażam , studzę . Mięso , marchewkę , kajzerkę , pieczarki z cebulą mielę w maszynce na sitku o małych oczkach . Do całości dodaję majeranek , pokrojoną paprykę , doprawiam solą i pieprzem , mieszam .
  • Krucho - drożdżowe rogaliki z mięsnym farszem z dodatkiem papryki konserwowej 3. Ciasto wyjmuję z lodówki , kroję na 6 części , każdą część wałkuję na koło , każde koło dzielę na 4 części , na każdą część nakładam farsz , zwijam rogale , układam na blasze .
  • Krucho - drożdżowe rogaliki z mięsnym farszem z dodatkiem papryki konserwowej 4. Rogale smaruje zmieszanym jajkiem , posypuję słonecznikiem lub sezamem i siemieniem , pozostawiam na ok. 20 minut by podrosły , piekę ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni .

Porady

Tak przygotowane rogaliki doskonale smakują z czerwonym barszczem .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Mięso Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować