Rogaliki krucho-drożdżowe

  • wyświetlono: 3910 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Pyszne rogaliki na każdą okazję

agnieszkadz

Składniki

Składniki:
margaryna Kasia
3 szklanki mąki pszennej
6 dag drożdży świeżych
2 łyżki cukru
szklanka śmietany
dowolna marmolada

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Rogaliki krucho-drożdżowe

  • 1. Z 1/2 szklanki śmietany, drożdży i cukru zrobić rozczyn, pozostawić w cieple do wyrośnięcia.

    Margarynę posiekać z mąką . Dodać wyrośnięty rozczyn, resztę śmietany i zagnieść ciasto.
    Rozwałkować na grubość około 5 mm, wycinać rogaliki (przy pomocy dużego talerza wyciąć koło, podzielić je na 8 części, na każdym trójkącie kłaść łyżeczkę marmolady i zwijać ).
    Układać je na wysmarowanej tłuszczem blaszce lub na papierze do pieczenia.

    Piec w temperaturze 190ºC przez 15 - 20 minut do zrumienienia rogalików.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycierogaliki krucho-drożdżowe
 

Komentarze

Podobne przepisy

Rogaliki krucho-drożdżowe z makiem

Dodane przez: akrobatka22

Rogaliki krucho-drożdżowe z makiem

Wyborne rogaliki z ciasta krucho-drożdżowego...

Rogaliki krucho-drożdżowe

Dodane przez: KasiekGotuje

Rogaliki krucho-drożdżowe

rogaliki nadają się w sam raz na...

rogaliki

Dodane przez: Cynamonowy Pył

Rogaliki krucho-drożdżowe z konfiturą

Te rogaliki są niesamowite .......

image-01sjnw4

Dodane przez: Magster

ROGALIKI KRUCHO-DROŻDŻOWE Z RÓŻĄ

Zapraszam na rogaliki, kruche,...

Rogaliki krucho drożdżowe z powidłami

Dodane przez: beetle

Rogaliki krucho - drożdżowe z powidłami

pyszne i dość szybkie w przygotowaniu,...

Rogaliki krucho-drożdżowe

Dodane przez: czarrna

Krucho-drożdżowe rogaliki

Puszyste, delikatne i kruchutkie....