REKLAMA

Kruche rogaliki z dżemem

wyświetlono: 567 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 0

To proste rogaliki z kruchego ciasta z dodatkiem śmietany, mogą być nadziewane ulubionym dżemem, kostką czekolady czy łyżeczką masy makowej. Rogaliki znikają w mig ;) Najlepsze są zaraz po upieczeniu.

opublikowany: 23.04.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 1 osoby
  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 3,5 szklanki mąki
    3-4 łyżki cukru
    250 g margaryny
    250 ml śmietany
    Marmolada
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Jak zrobić Kruche rogaliki z dżemem?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać posiekaną margarynę, śmietanę i cukier. Szybko zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Po schłodzeniu, ciasto rozwałkować na koło, na grubość około 0,5cm, podsypując mąką. Następnie powycinać trójkąty. Na środek trójkąta nałożyć nadzienie. Ciasto zwijać i nadać mu kształt rożka. Układać je na blaszce z papierem do pieczenia. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, piec około 20-25 (do zarumienienia).
    Rożki można ozdobić cukrem pudrem, lukrem bądź czekoladą.

Notka redakcyjna

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE