Kruche rogaliki z dżemem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To proste rogaliki z kruchego ciasta z dodatkiem śmietany, mogą być nadziewane ulubionym dżemem, kostką czekolady czy łyżeczką masy makowej. Rogaliki znikają w mig ;) Najlepsze są zaraz po upieczeniu.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3,5 szklanki mąki
    3-4 łyżki cukru
    250 g margaryny
    250 ml śmietany
    Marmolada
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Rogaliki

Kruche rogaliki z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać posiekaną margarynę, śmietanę i cukier. Szybko zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Po schłodzeniu, ciasto rozwałkować na koło, na grubość około 0,5cm, podsypując mąką. Następnie powycinać trójkąty. Na środek trójkąta nałożyć nadzienie. Ciasto zwijać i nadać mu kształt rożka. Układać je na blaszce z papierem do pieczenia. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, piec około 20-25 (do zarumienienia).
    Rożki można ozdobić cukrem pudrem, lukrem bądź czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować