Kruche ciasteczka marchewkowe z marmolada

4.5 (150 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pieklam je pierwszy raz, maja maslany smak i pomaranczowy kolor po marchewce. Polecam

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 35dag mąki
    25dag masła
    15dag drobno startej marchewki
    1 pelna łyżka cukru pudru
    1zoltko
    1/4 lyzeczki proszku do piecz
    25dag twardej marmolady

    Lukier:
    12dag cukru pudru
    sok z 1/2 cytryny
    1lyzka goracej wody
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Kruche ciasteczka marchewkowe z marmolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maslo posiekac z maka wymieszana z proszkiem do pieczenia, dodac starta marchewke oraz zoltko roztrzepane z cukrem pudrem. Szybko zarobic ciasto i wlozyc do lodowki na ok 30 min zeby sie schlodzilo. Nastepnie rozwalkowac i pociac na kwadraty i dac marmolade. Dobrze skleic dwa przeciwlegle konce. Ulozyc na blaszce i piec ok 20-25 min w temp. 180' C . Po upieczeniu jeszcze gorace polukrowac.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować