Krokiety z mięsem z rosołu

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 7 osób

Zawsze po rosole zostaje mięso, z którym nie wiadomo co robić, nieraz oddaję pieskowi jak mam zwyczajnego lenia, ale w większości robię pierogi lub krokiety, tym razem właśnie te zrobiłam, pasują później do kubka ostrego barszczu czerwonego, polecam :)

  • 60 min
  • Dla 7 osób

Składniki:

  • wcześniej usmażone naleśniki - ilość zależy od ilości mięsa
    farsz:
    mięso z rosołu pozbawione kości i skórek
    1-2bułek namoczonych w zimnej wodzie i odsączonych
    sól, pieprz mielony, czosnek granulowany, majeranek, do smaku
    sporo cebuli pokrojonej w kostkę i zrumienionej na oleju
    bułka tarta do panierowania krokietów
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Krokiety

Krokiety z mięsem z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i bułki zmielić w maszynce do mielenia, doprawić do smaku przyprawami, nie oszczędzać bo farsz powinien być wyrazisty a nie mdły, na końcu dodać lekko ostudzoną zrumienioną cebulę, wymieszać.
    Naleśniki napełniać farszem, zwijać w krokiety, obtoczyć w samej bułce tartej i odstawić do schłodzenia.
    Przed podaniem przysmażyć na gorącym oleju z obu stron, tak aby były chrupiące i rumiane, świetnie pasuje do nich kubas barszczu czerwonego.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Antrykot

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować