PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Krokiety z mięsem z rosołu, pieczarkami i kapustąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/89/f037c8e642c2c6f5ea9501176a7469a39bd64324.jpeg27521982http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/krokiety-z-miesem-z-rosolu-pieczarkami-i-kapusta-1
Farsz:
80 dag mięsa z rosołu
Warzywa z rosołu – marchewka, por, pietruszka, seler
2 cebule
2 ząbki czosnku
150g kiszonej kapusty z marchewką
200g pieczarek
Sól, pieprz, mielony kminek
Dodatkowo:
Jajka i bułka tarta do panierowania
Olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Krokiety z mięsem z rosołu, pieczarkami i kapustą
1.
Ciasto naleśnikowe: Wszystkie składniki ciasta dokładnie ze sobą zmiksować. Ciasto ma mieć konsystencję płynnego jogurtu. Usmażyć cienkie naleśniki.
2.
Farsz:Mięso pokroić na kawałki, obrane pieczarki w talarki, a cebulę w ósemki, zrumienić razem na odrobinie tłuszczu na dużym ogniu. Wystudzić. Kapustę ugotować, wystudzić. Wszystkie składniki zmielić w maszynce do mięsa. Doprawić do smaku. Farsz nakładać na naleśniki, zwinąć krokiety i panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć z każdej strony na złoty kolor. Podawać z czerwonym barszczem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze