Krokiety z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki: Mąkę wymieszać z mlekiem, wodą, jajkami, olejem i solą i zmiksować. Na niewielkiej ilości oleju usmażyć naleśniki i ostudzić.
Farsz: Cebulę obrać i posiekać, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni, na oleju podsmażyć najpierw cebulę, dodać marchewkę i chwilę razem smażyć. Następnie dodać mięso mielone i całość razem smażyć. Dodać pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy . Dusić pod przykryciem do miękkości. Na koniec całość doprawić bazylią, papryką słodką i ostrą oraz solą i pieprzem.
Na środek każdego naleśnika nakładać farsz i złożyć ciasno w rulon. Jajka rozmieszać widelcem. Każdego krokieta obtaczać w jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Komentarze