Krokiety z pieczarkami i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na naleśniki połączyć i usmażyć placki z obu stron na złoty kolor. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę posiekać i razem z pieczarkami podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Na tej samej patelni, na niewielkiej ilości oleju podsmażyć mięso mielone. Gdy już będzie zarumienione dołożyć cebulę z pieczarkami. Ddoać, sól, pieprz i majeranek. Dokładnie wymieszać i ostudzić.
2.Przestudzone mięso i pieczarki przełożyć do miski, wbić jajko, dodać starty, żółty ser, natkę pietruszki i szczypiorek. Całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę.
3.Naleśniki rozłozyć i posmarować mięsnym farszem, pozostawiając wolne brzegi. Następnie zwinąć w rulon i panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Podawać np. z czerwonym barszczykiem. Smacznego!
Komentarze