Krokiety w korzennym klimacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz: Kapustę ugotować do miękkości. Mięso umyć i osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.
2. W moździerzu rozgnieść goździki z kardamonem, następnie dodać oliwe oraz ocet i rozetrzeć razem. Dodać sól, pieprz oraz zmielone płatki chili i wymieszać. Zamarynować mięso w przygotowanej marynacie i odłożyć na 30 minut.
3.Następnie rozgrzać patelnię grillową i usmażyć na niej mięso. Ostudzić.
4.Kapustę oraz mięso zmielić w maszynce do mielenia. Obraną cebulę także zmielić w maszynce. Przełożyć do miski. Doprawić solą oraz pieprz. Dobrze wymieszać i odłożyć do lodówki na czas smażenia naleśników.
5.Ciasto: Do miski wlać mleko oraz wodę. Dodać jajko i roztrzepać wszystko. Następnie dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać na gładkie ciasto bez grudek. Odstawić na 30 minut aby odpoczęło. Następnie smażyć cienkie naleśniki.
6.Wykonanie: Na naleśnik nakładać farsz dosyć obficie i zwijać w rulon. Następnie panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Smacznego!
Komentarze