Krokiety z królika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuszkę z królika podzielić na porcje, włożyć do garnka, zalać wodą, posolić i gotować pod przykryciem około godziny, aż mięso będzie miękkie. Odcedzić, wystudzić, obrać mięso z kości i zmielić w maszynce.
2.Kapustę drobno pokroić, zalać wody i gotować aż zmięknie, odcedzić, wystudzić i odcisnąć.
Cebulę obrać i posiekać. Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i zeszklić. Pieczarki zetrzeć na tarce i dodać do cebuli. Doprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami. Smażyć do odparowania wody. Mięso, kapustę i pieczarki wrzucić do dużej miski, wbić jajka i doprawić do smaku.
3.Usmażyć cienkie i blade naleśniki. Na każdy nakładać po 2-3 łyżki farszu, złożyć brzegi naleśnika do środka i zwinąć.
Jajka roztrzepać z mlekiem i przyprawami. Każdego krokieta panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć przed podaniem. Smacznego :)
Komentarze