KROKIETY BURACZKOWE Z BROKUŁEM I FETĄ

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Naleśniki buraczkowe nadziane farszem z brokuła i fety. Smaczne i efektownie wyglądające, polecam.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki ciasta naleśnikowego :
    2 szklanki mleka
    2-3 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki soku z buraczka
    2 jajka
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    olej rzepakowy do smażenia
    Farsz :
    1 duży brokuł
    100 g sera fety
    1 ząbek czosnku
    pieprz do smaku
    Dodatkowo :
    bułka tarta do panierowania
    1 jajko
    sos pieczarkowy do polania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety Naleśniki

Krokiety buraczkowe z brokułem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0q0lx1k 1. Przygotowanie :
    Brokuł gotujemy na parze lub w wodzie, odcedzamy i studzimy. Przekładamy go do miski, rozdrabniamy, dodajemy fetę pokrojoną w drobną kostkę, pieprz i przeciśnięty czosnek przez praskę. Farsz delikatnie mieszamy.
    Mleko mieszamy z sokiem z buraczka, dodajemy jajka i resztę składników. Dokładnie mieszamy ciasto. Pieczemy na odrobinie oleju owalne naleśniki. Odkładamy na talerz i studzimy.
    Na każdy naleśnik nakładamy porcje farszu, zwijamy brzegi ciasta do środka i zwijamy krokiety.
    Panierujemy i smażymy na oleju z każdej strony na złoto.
    Na talerzu układamy krokiety, polewamy sosem pieczarkowymi i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Olej Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować