Kremowy sos porowy z rybą

4.4 (5 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To danie przeznaczone jest dla smakoszy ryb . Ja tym razem wybrałam tilapię , ale sprawdzi się każda inna ryba :)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety tilapii - około 400 g
    około 2 łyżki mąki pszennej
    olej
    1 por - około 25 cm, licząc od części białej
    2 łyżki masła
    150 g serka mascarpone
    3/4 szklanki śmietany - u mnie 15% ukwaszona
    sok z 1/2 cytryny
    pieprz cytrynowy
    sól i pieprz czarny mielony do smaku
    plasterki cytryny
    gałązki koperku
Wystaw ocenę:

4.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb

Kremowy sos porowy z rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kremowy sos porowy z rybą 1. Filety ryby myję , osuszam , skrapiam sokiem z cytryny , doprawiam solą i pierzem cytrynowym .
  • 2. Na rozgrzanym oleju smażę panierowaną w mące rybę na rumiano .
  • Kremowy sos porowy z rybą 3. Pora kroję w pół plasterki , lekko solę , podsmażam na maśle , kiedy zmięknie dodaję serek mascarpone oraz śmietanę ,mieszam , chwilę duszę aż powstanie kremowy sos . Próbuję , doprawiam sokiem z cytryny , solą i pieprzem czarnym .
  • 4. Rybę podaję z sosem , plasterkami cytryny , udekorowaną koperkiem .

Porady

Rybę podaję z pieczywem :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tilapia Por Śmietana Mąka pszenna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować