Kremóweczki

4.5 (176 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybko przygotujesz dla niespodziewanych gości.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 płaty gotowego ciasta francuskiego
    Krem:
    3/4 l mleka
    5 dag masła
    1 szklanka cukru
    1 cukier waniliowy
    1 budyń waniliowy
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    2 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kremówka

Kremóweczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ciasto pokroić w kwadraty i upiec na złoty kolor.
    2. Przygotowanie kremu: 1/2 l mleka zagotować z masłem i cukrami. W jednej szklance mleka rozmieszać jajka, budyń, mąki, wlać to do wrzącego mleka i ugotować krem.
    3. Gorącym kremem przełożyć ciastka i posypać cukrem pudremb

Porady

Można użyć mniej cukru do kremu, jeśli ktoś woli mniej słodkie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować