Kremówka z gotowego ciasta francuskiego

  • wyświetlono: 224 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Ciasto dla nawet najbardziej wybrednego podniebienia!

1
  • 15 porcje
  • 70min
  • Łatwy

Składniki

Ciasto:
2 gotowe opakowania ciasta francuskiego

Krem:
1l mleka
1 szkl cukru
1 opak. cukru waniliowego
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
250 dag masła lub margaryny

Dodatkowo:
Cukier puder

Sposób przygotowania przepisu:

Kremówka z gotowego ciasta francuskiego

  • 1. Ciasto:
    Płat ciasta francuskiego wraz z papierem przełożyć na blaszkę. Ciasto nakłuć widelcem i piec w dobrze nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni około 20-25 minut (termoobieg ). Gdyby ciasto podczas pieczenia się unosiło, należy znów nakłuć je widelcem. Tak samo upiec drugi płat ciasta. Schłodzić.

    Krem:
    Prawie całe mleko zagotować z cukrami i margaryną. W pozostałym mleku rozmieszać obie mąki. Ugotować budyń, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Gorący budyń wylać na 1 płat ciasta, a wierzch przykryć drugim.

    Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskiekremówkanapoleonekz budyniem

Komentarze

Podobne przepisy

Kremówka

Dodane przez: akrobatka22

Kremówka

Dwa kruchutkie ciasta francuskie...

Ciasto francuskie z czekoladą

Dodane przez: AnetaJ

Ciasto francuskie z czekoladą

To proste i szybkie do przygotowania...

Ciasto z kremówką, truskawkami i galaretką na ciemnym biszkopcie

Dodane przez: Lucyna86

Ciasto z kremówką, truskawkami i galaretką...

Dla miłośników truskawek i kremówki.

francuskie z owocami

Dodane przez: joanna1974

Ciasto francuskie z owocami

w mojej lodówce zawsze jest ciasto...

Ciasto porzeczka z dżemem, kremówką i bezą

Dodane przez: Lucyna86

Ciasto porzeczka z dżemem, kremówką i bezą

Dla smakoszy porzeczek.

Ciasto francuskie z wiśniami

Dodane przez: RedakcjaPP

Ciasto francuskie z wiśniami

Jestem uczennicą. Przygotowuję...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE