Kremowa zupa z cukinii i orzechów nerkowca

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pochodzące z Ameryki Południowej orzechy nerkowca to bogate źródło magnezu i potasu. Oprócz właściwości zdrowotnych orzechy te są bardzo smaczne. Dlatego słodycz cashew połączyłam z cukinią. Po ugotowaniu powstała delikatna i kremowa zupa. Przyprawiłam ją tylko delikatnie solą morską, by zachować jej subtelny i aksamitny smak. Całość idealnie uzupełni szczypiorek i uprażone nerkowce.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g młodej cukinii, najlepiej żółtej
    150 g uprażonych nerkowców
    ząbek czosnku
    łyżka masła
    sól morska

    do podania szczypiorek
    uprażone nerkowce
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem

Kremowa zupa z cukinii i orzechów nerkowca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wkładamy obrany ząbek czosnku, pokrojoną w kawałki cukinię, masło i uprażone nerkowce. Zalewamy wodą. Woda powinna zakrywać tylko warzywa i orzechy. Gotujemy 20-30 minut. Zupę miksujemy. Doprawiamy solą. Podajemy posypaną szczypiorkiem i uprażonymi nerkowcami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Orzechy nerkowca Czosnek Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować