Pasta z orzechów nerkowca i szpinaku

  • wyświetlono: 155 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zdrowa pasta na chleb. Szpinak i czosnek to dwaj przyjaciele. Jednak smak pasty przebija czosnek.

resised
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

200g liści szpinaku
200g orzechów nerkowca
2 łyżki płatków drożdżowych
2 łyżki soku z cytryny
2 ząbki czosnku
Sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z orzechów nerkowca i szpinaku

  • 1. Orzechy zalać gorącą wodą i odstawić na godzinę. Lekko namiękną.
    Liście wrzucić do garnka i zalać gorącą wodą. Sparzyć przez pół minuty i przełożyć do blendera, dodać pozostałe składniki i wymieszać na wysokich obrotach.
    Smak pasty przebija czosnek, który jest dobrym przyjacielem szpinaku. Aby zmniejszyć intensywność czosnku można dodać mniejsze ząbki lub więcej soku z cytryny.

Porady

Płatki drożdżowe można nabyć w sklepach ze zdrową żywnością. Nadają smak sera. Wykorzystywane są w kuchni wegańskiej.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

czosnekszpinakorzechypastanerkowceorzechy nerkowcapłatki drożdżowe

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta z makreli i jajek

Dodane przez: laNika

Pasta z makreli i jajek

Kilka prostych składników i już...

Pasta ze szprota,ryżu i szpinaku

Dodane przez: monikaT83

Pasta ze szprota, ryżu i szpinaku

Muszę szczerze przyznać,że początkowo...

Pasta do chleba

Dodane przez: Konto nieaktywne

Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta kanapkowa z dodatkiem tuńczyka,...

Pasta z szynki i jajek

Dodane przez: AnetaJ

Pasta z szynki i jajek

Bardzo szybka do przygotowania,...

Pasta z makreli i jajek

Dodane przez: Futka

Pasta z makreli i jajek

Propozycja na smaczną i bardzo...

Pasta z ciecierzycy i awokado

Dodane przez: dorota w

Pasta z ciecierzycy i awokado

Pyszna i zdrowa pasta z ciecierzycy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE