REKLAMA

Pasta z orzechów nerkowca i szpinaku

wyświetlono: 243 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Zdrowa pasta na chleb. Szpinak i czosnek to dwaj przyjaciele. Jednak smak pasty przebija czosnek.

opublikowany: 15.04.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g liści szpinaku
    200g orzechów nerkowca
    2 łyżki płatków drożdżowych
    2 łyżki soku z cytryny
    2 ząbki czosnku
    Sól i pieprz
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy zalać gorącą wodą i odstawić na godzinę. Lekko namiękną.
    Liście wrzucić do garnka i zalać gorącą wodą. Sparzyć przez pół minuty i przełożyć do blendera, dodać pozostałe składniki i wymieszać na wysokich obrotach.
    Smak pasty przebija czosnek, który jest dobrym przyjacielem szpinaku. Aby zmniejszyć intensywność czosnku można dodać mniejsze ząbki lub więcej soku z cytryny.

Porady

Płatki drożdżowe można nabyć w sklepach ze zdrową żywnością. Nadają smak sera. Wykorzystywane są w kuchni wegańskiej.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: joanna30 IMG_3480

Pasta z awokado i orzechów

Pyszna, zdrowa, idealna z chrupiącą bułeczką. Świetnie smakuje także z krakersami.

kategoria: Przystawki Dodatki Pasty Przekąski opublikowany: 26.04.2015 | wyświetlono: 23196 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: KuchenneFantazje

Sałatka ze szpinaku, orzechów i winogron

Gładko łączy smak słodki, kwaśny i ostry. Idealna na przekąskę.

kategoria: Sałatki wina opublikowany: 08.04.2015 | wyświetlono: 612 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE