Krem ziemniaczano-porowy z łososiem z Alaski

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna kremowa zupa ziemniaczano porowa podana z grillowanym łososiem z Alaski, lekko grillowaną kolorową papryką oraz pumperniklem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • zupa krem:
    500 g młodych ziemniaków
    biała część pora
    sól morska
    roztarte ziele angielskie
    świeży liść laurowy
    gałka muszkatołowa
    200 ml kwaśnej wiejskiej śmietany

    dodatki:
    na każdy talerz 100 g łososia z Alaski, bez ości
    papryka czerwona, zielona i biała
    pumpernikiel pokrojony w kostkę
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem

Krem ziemniaczano-porowy z łososiem z alaski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę, pora kroimy w kawałki. Solimy, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Zalewamy wodą lub bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Zupę miksujemy, a następnie przecieramy, aby była idealnie gładka.
    Do zupy dodajemy śmietanę i gałkę muszkatołową. Doprowadzamy do zagotowania.

    Kawałki papryki lekko grillujemy powinna tylko zrobić się gorąca. Paprykę kroimy w cienkie plasterki. Rybę oprószamy kolorowym pieprzem i solą morską. Grillujemy.

    Zupę podajemy z kawałkiem grillowanej ryby, paseczkami kolorowej papryki i kosteczkami pumpernikla.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki Por Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Krem ziemniaczano- porowy

To może cię zainteresować